Kavuna ne zaman su verilir?
Sulama zamanı ve sayısı toprağın türüne, su tutma kapasitesine ve bitkinin büyüme dönemine göre değişir. Meyve verme döneminden sonra sulama sıklaştırılmalıdır. Bu dönemden itibaren sulama 12-15 günde bir yapılmalıdır.
Kavun çok su ister mi?
Kavunun eti yaklaşık %91 oranında su içerir. Bu nedenle, kavun bitkilerinin tatlı, iyi biçimli meyveler üretmesi için bol suya ihtiyacı vardır. Bitkiler nemli olmalı, ancak aşırı sulanmamalıdır. Aşırı nem çimlenme sorunlarına neden olabilir.
Kavun çiçek açtıktan sonra sulanır mı?
Meyve verme döneminden sonra sulama arttırılmalıdır. Bu dönemden itibaren 12-15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken toprak derinliği 0-90 cm’den tarla kapasitesine getirilmelidir.
Kavun en çok hangi gübreyi sever?
Gübreleme şekli ve miktarı toprağın cinsine, yapısına ve içerdiği besin miktarına göre değişmektedir. Kavun yetiştiriciliğinde dekara 50 kg azot, 45 kg fosfor ve 15 kg potasyum gübresi uygulanması önerilmekle birlikte, iyi sonuç verecek gübrelemenin toprak analizi yaptırılarak belirlenmesi uygun olacaktır.
Kavun susuz yetişir mi?
Dr. Daşgan, “Burada geliştirilen kavun çeşitleri, normal şartlarda sulanan kavunların yarısı kadar su aldıklarında başarıyla yetişiyor. Hatta susuz bile yetiştiriyoruz. Hidroponik yetiştiricilikte verim biraz düşüyor ama kalite artıyor.
Kavunda sulama nasıl yapılır?
Kavun sulama Kavun bitkisi meyvenin büyümesi ve olgunlaşması sırasında çok fazla suya ihtiyaç duyar. Kavunun yatay kökleri hafif topraklarda 20-25 cm derinliğe kadar yayıldığından, bu tür topraklar daha sık sulanmalı ve her sulama kök seviyesine kadar yapılmalıdır.
Kavun kaç santim arayla dikilir?
Kavuna vuran güneş ışığı kabuğun rengini belirler ve ona güzel bir aroma verir. Daha fazla güneşten faydalanmak için dikim kuzey ve güney yönlerine yapılmalıdır. Kavun fideleri 55 cm arayla ve 150 ila 200 cm arasındaki sıralara dikilmelidir.
Tarlada kavunun olgunlaştığını nasıl anlarız?
İyi bir kavunu nasıl tanırız sorusuna cevap verirken, meyvenin kabuğunun rengi ve dokusu ve kokusu büyük önem taşır. Olgun bir kavunun alt tarafında genellikle hafif bir yumuşaklık bulunur; bu özellik meyvenin yeterince olgunlaştığını ve dolayısıyla tatlı bir tada sahip olduğunu gösterir.
Kavuna kükürt atılır mı?
Ayrıca kiraz yetiştiriciliği ceviz, patlıcan, kavun, karpuz, arpa, salatalık, sarımsak, fındık, havuç, pancar, patates, turp, üzüm, soğan, fasulye, mısır, lahana ve kabak üretiminde de kullanılabilir. Peki domateslere sıvı kükürt ne zaman eklenir? 9 Ağustos 2022
En iyi kavun tohumu hangisi?
Verimli, kaliteli, yüksek tat ve aromaya sahiptir. Kabuk kısmı sert olup sarı üzerinde siyah desenler vardır. Kırkağaç kavununun kökleri genellikle yüzeyde gelişir.
Ağustosta kavun ekilir mi?
Kavun tohumları genellikle yaz veya ilkbaharda ekilmesi gereken tohumlardır. Kavun ekmeden önce toprak işlenmeli ve ısıtılmalıdır. Kavun tohumları sıcak havalarda ekilmelidir. Ekim sırasında kavun fideleri 55 cm ve sıralar arasında 200 cm mesafe olacak şekilde ekilmelidir.
Kavun topraktan kaç günde çıkar?
Ortalama yetiştirme mevsimi 100 gündür, ancak kış kavunlarında bu süre 150 güne kadar çıkabilmektedir.
Kavuna yaprak gübresi atılır mı?
Özel durumlarda lütfen uzmanlarımıza başvurun. KAVUN Damla beslemede, üst koruma ürünleriyle önerilen gübreleme programı, 1’den başlayarak haftada bir uygulamadır. Fidelere yapraklardan 200 litre su ile püskürtülür. Yapraklara hektar başına 50 litre su ile püskürtülür.
Kavun neyi sever?
Kavun sıcak ve kuru havayı sever. Soğuk havada kavun üretimi yapılamaz, ancak 25 derecelik ideal sıcaklıkta, hatta yaz aylarında 15 derecenin üzerinde kavun üretimi yapılabilir. Toprağın pH’ı 6 ve 6’dır.
Kavuna şeker gübresi ne zaman verilir?
Bitkilerin büyüme evrelerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak şeker gübrelemesi düzenli aralıklarla, genellikle mevsim başında veya büyüme evresinde tekrarlanmalıdır. Bu, bitkilerin sağlıklı büyümesini ve gelişmesini sağlamak için çok önemlidir.
Kavun karpuz ne zaman sulanır?
Meyve oluşumuna kadar mümkün olduğunca az sulama yapmak gerekir. Meyve büyüklüğü 5-6 cm’ye ulaştıktan sonra normal sulama yapılmalıdır. Bu dönemden itibaren 15 günde bir sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken toprak derinliği 0-90 cm tarla kapasitesine getirilmelidir.
Tarlada kavunun olgunlaştığını nasıl anlarız?
İyi bir kavunu nasıl tanırız sorusuna cevap verirken, meyvenin kabuğunun rengi ve dokusu ve kokusu büyük önem taşır. Olgun bir kavunun alt tarafında genellikle hafif bir yumuşaklık bulunur; bu özellik meyvenin yeterince olgunlaştığını ve dolayısıyla tatlı bir tada sahip olduğunu gösterir.
Kavun verimi nasıl artırılır?
Yüksek verim ve kaliteye ulaşmak için gerekli besin maddelerinin zamanında ve yeterli miktarda gübreleme yoluyla verilmesi büyük önem taşır. Potasyum karpuz ve kavun yetiştiriciliğinde çiçeklenmeyi ve verimi artırır; meyve kalitesini iyileştirir; yüksek aroma, renk ve şeker oranı sağlar.
Kavunun yaprakları neden sararır?
Kavun; Genç yapraklar solabilir veya ölebilir, yaşlı yapraklar ise sararabilir ve bitki yavaş yavaş ölebilir.
Kaynak: fagi.com.tr