İçeriğe geç

Denetçi Olmak Için Hangi Bölüm

Denetçi olmak için ne yapmak lazım?

Mali müşavir olmak için 4 yıl üniversitede eğitim almanız gerekiyor. Mali müşavir olmak isteyen kişiler için eğitim süreci giderek uzuyor. Çünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek gerekiyor. Sınava hazırlık ve sınavdan sonra atanma süreci genellikle 1-2 yıl sürüyor.

Denetçiler ne kadar maaş alır?

Verilere göre; 2024 yılı itibarıyla denetçi aylık ortalama 40.500 TL maaş alacak. Denetçi mesleği için illere göre ortalama maaş İstanbul için 42.700 ₺, Ankara için 42.800 ₺, İzmir için 42.300 ₺, Kocaeli için 42.300 ₺, Bursa için 42.000 ₺ ve Sakarya için 42.000 ₺’dir.

Denetçi olmak için hangi sınavlara girilir?

Sayıştay Denetçi Yardımcısı kadrosuna adaylık; Bu, denetçi olarak kariyer yolunda ilk adımdır. Sayıştay Denetçi Yardımcısı kadrosuna aday olmak için, ÖSYM tarafından düzenlenen yeterlilik sınavında (sınav) ve Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı sınavda ve mülakatta başarılı olmak gerekir.

Lise mezunu iç denetçi olabilir mi?

İç denetçi olarak atanacakların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları ve aşağıdaki niteliklere sahip olmaları gerekir: Her kamu idaresinin özelliği dikkate alınarak İç Denetim Koordinasyon Kurulunca belirlenecek alanlarda en az dört yıllık yükseköğrenim görmüş olmak.

Denetçi hangi bölüm mezunu?

Denetçi olmak için hangi alanda eğitim almalısınız? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı bir üniversitenin ekonomi, işletme ve finans fakültelerinden diploma alarak verilebilir. Ayrıca benzer alanlardan alınan diplomalar, örneğin kamu yönetimi, hem özel sektörde hem de kamu kurumlarında tanınır.

İç denetçiler ne kadar maaş alır?

Kullanıcıların iş başvurularında belirttikleri maaş beklentilerine göre iç denetçi için ortalama aylık maaş beklentisi 59.900 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 53.900 TL ile 117. sırada yer almaktadır.

Kimler denetçi olamaz?

Aşağıdaki hallerden herhangi birinde denetçi, bağımsız denetçi, mali müşavir ve/veya anonim şirket ve bunların ortaklarından biri ile bunların ortaklarıyla birlikte çalışan veya bu cümlede bahsi geçen kişilerin birlikte iş yaptıkları kişi veya kişiler, Bunların mesleği, söz konusu şirkette denetçilik faaliyeti olamaz.

Müfettiş maaşı ne kadar?

Verilere göre; müfettişin ortalama maaşı 65 bin 800 TL, benzer mesleklerde denetçinin ortalama maaşı 40 bin 500 TL, denetim görevlisinin ortalama maaşı 40 bin 480 TL, denetim yöneticisinin ortalama maaşı 36 bin 500 TL, denetim uzmanının ortalama maaşı 40 bin 000 TL ve danışmanın ortalama maaşı ise 43 TL olarak belirlendi.

Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

– Genellikle 3 yıl olarak belirlenen pratik mesleki eğitim süresinin tamamlanması gerekmektedir. Ön koşul, KGK tarafından onaylanmış bir denetçinin yanında iki yıl aktif çalışmadır. – Veya 11 yıllık mesleki deneyime sahip olmak.

Lise mezunu denetçi olabilir mi?

Denetleme kurulu üyelerinin aşağıdaki şartları taşımaları beklenir: En az lise diplomasına sahip olmak.

Devlette iç denetçi nasıl olunur?

İç denetçi nasıl olunur? İç denetçi olmak için okunması gereken belirli bir üniversite dersi yoktur. Ancak işletme yönetimi, ekonomi, finans veya ekonomi gibi alanlardan mezun olanlar genellikle iç denetçi sertifikası alır ve iç denetçi olarak çalışırlar.

Denetçileri kim seçer?

Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığında kurulan Kamu Denetçiliği Kurumu, idarenin işleyişiyle ilgili şikâyetleri inceler. (Ek fıkra: -5982/8 md.) Yüksek Denetçi, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gizli oyla dört yıllık bir süre için seçilir.

İç denetçi sınavında hangi dersler var?

İç denetçi adayları için yapılacak seçme sınavı aşağıdaki konulardan oluşur: (a) Genel yetenek ve genel kültür, (b) (Değişik: RG-28529) Sınav ilanında belirtilmiş ise yabancı dil (İngilizce, Almanca veya Fransızca), (c) Genel muhasebe, (d) Türkiye ekonomisi.

Lise mezunu baş denetçi olabilir mi?

Baş denetçi olmak için hangi okula gitmeniz gerektiği sorusunun herkese uyan tek bir cevabı yoktur. Bu mesleği yapmak isteyen kişilerin lisans derecesine sahip olması beklenir. Lisans derecesine sahip kişilerin ayrıca iş deneyimine sahip olması beklenir.

İç denetçi nasıl atanır?

(1) 5436 sayılı Kanunla değişik 5018 sayılı Kanunun 65 inci maddesinin son fıkrası uyarınca, iç denetçiler, bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarda üst düzey yöneticilerin, diğer kuruluşlarda ise üst düzey yöneticilerin teklifi üzerine Bakan tarafından atanır.

Kimler yapı denetçisi olabilir?

İnşaat mühendisliği, makine mühendisliği, elektrik mühendisliği veya mimarlık mezunları yapı denetim ofislerinde ortak olabilirler. Ancak denetçi mesleki unvanını almak için en az 12 yıllık aktif mesleki deneyim gereklidir.

Nasıl baş denetçi olunur?

Baş denetçi; Lisans eğitimini tamamlamış, İşletme Fakültesi, İktisat Fakültesi veya mühendislik fakültesinden mezun olmuş, kıdemli denetçi olarak eğitimini tamamlamış ve belirli bir süre bu görevde deneyim kazanmış kişiye verilen addır. Denetçiler danışman olarak veya kurumlar için çalışabilirler.

Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

– Genellikle 3 yıl olarak belirlenen pratik mesleki eğitim süresinin tamamlanması gerekmektedir. Ön koşul, KGK tarafından onaylanmış bir denetçinin yanında iki yıl aktif çalışmadır. – Veya 11 yıllık mesleki deneyime sahip olmak.

İç denetçi sertifikası kimler alabilir?

İç denetçi olmak için okunması gereken belirli bir üniversite dersi yoktur. Ancak, işletme yönetimi, ekonomi, finans veya ekonomi gibi alanlardan mezun olanlar genellikle bir iç denetçi sertifikası alır ve iç denetçi olarak çalışırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fancycat.com.tr