İçeriğe geç

Alaşehir Ne Zaman Fethedildi

Alaşehir’i kim fethetti?

FİLADELFYA’NIN (ALAŞEHİR) KURULUŞU Bu yolu, M.Ö. 481 yılında İran imparatorunun ordusuyla başlayarak pek çok ordu ve kral kullanmıştır. M.Ö. 334 yılında İskender bu bölgeyi fethetmiştir.

Manisa ne zaman fethedildi?

Manisa, 25-26 Ekim 1313 tarihinde Regaip Kandili gecesi Alpagı oğlu Saruhan Bey komutasındaki askerler tarafından fethedilerek Saruhanoğulları Beyliği’nin merkezi oldu.

Eski Filedelfiya nerede?

Manisa Alaşehir ilçesindeki antik kentin büyük kısmı modern yerleşimin altında kalmıştır. Pergamon Kralları’ndan II. Philadelphia, Attalos Philadelphos tarafından kurulmuş ve şehirdeki çok sayıda tapınak ve festival nedeniyle Roma döneminde “Küçük Atina” olarak adlandırılmıştır.

Manisa Alaşehir’deki antik kentin adı nedir?

Manisa şehir merkezine yaklaşık 110 km uzaklıktaki Alaşehir ilçesinde bulunan antik kent, Pergamon Kralı II. Attalos Philadelphus zamanında önemli bir merkez haline gelmiştir. Bu nedenle şehre Philadelphia adı verilmiştir.

Alaşehir’in eski adı nedir?

Alaşehir M.Ö. 150 ile 138 yılları arasında Pergamon Kralı II. Attalos Philadelphos tarafından kurulmuştur. Buna göre yerleşimin ilk adı “kardeşlik” anlamına gelen PHILADELPHIA’dır.

Manisa Salihli hangi Türk boyundan?

Sonuç olarak, yazılı belgelere göre Salihli Yörük topluluğunun 16. yüzyılın başlarında bugünkü Salihli’ye yerleşerek bir köy kurduğunu söyleyebiliriz.

Manisa hangi Türk boyundan?

Saruhanoğulları Beyliği, Afşar kabilesinin Saruhanlı koluna aittir. Bazı kaynaklar, Er Saru veya Saruhan adlı bir Harezm emirinin Selçuklu devletinde görev yaptığını iddia etmektedir. Bu kişinin oğlunun adının Alpağı olduğu ve Saruhan Bey’in Alpağı’nın oğlu olduğu söylenmektedir.

Manisa hangi ilden ayrıldı?

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Manisa; İzmir, Muğla ve Denizli sancaklarıyla birlikte Aydın Vilayeti’ne bağlanmış olup, bu ilin merkezi İzmir Sancağı’ydı. Çalışma alanı 1922 yılında Saruhan Sancağı adıyla Aydın Vilayeti’nden ayrılarak bağımsız bir sancak haline getirilmiştir.

Manisa ilinin eski adı nedir?

Manisa İli; Osmanlı İmparatorluğu döneminde Saruhan Sancağı olarak idari yapıya katılmış, 1923 yılında Cumhuriyetin ilanıyla Saruhan İli olarak kurulmuştur. Daha sonra ismi 1927 yılında Manisa olarak değiştirilmiştir.

Ashabı Kehf Filedelfiya nerede?

Dünyanın birçok yerinde rastlanabilen “Yedi Uyuyanlar” inancının Anadolu’daki en önemli merkezi Tarsus’taki “Eshab-ı Kehf Mağarası”dır. Tarsus, 12 km. Kuzeyde Dedeler köyünde, Enculus Dağı’nın eteğinde bulunan mağara, Hıristiyanlar ve Müslümanlar tarafından kutsal bir hac yeri olarak kabul edilir.

Filedelfiya anlamı nedir?

Filadelfiya (veya “Philadelphia”) isminin Türkçede “kardeş sevgisi” anlamına geldiği söylenmektedir.

Salihlide kilise var mı?

ARTEMİS TAPINAĞI (SALİHLİ – SART) Kilise, Manisa’nın Salihli ilçesinde, İzmir-Ankara yolu üzerindeki Sart Köyü’nde bulunmaktadır.

Alaşehir’de neyi meşhur?

Türkiye’nin batısındaki Ege Bölgesi’nde, Manisa iline bağlı Alaşehir ilçesi, tarihi zenginlikleriyle, kaplıcalarıyla, maden sularıyla, yurt dışına ihraç edilen kiraz ve sultaniye üzümleriyle ve meşhur kapama yemeğiyle ünlüdür.

Alaşehir işi ne demek?

Bu bakım ve onarım çalışmalarının çok hızlı ve kısa sürede yapılması “Alaşehir bakımı” tabirini doğurmuştur. Ancak hızlı bir şekilde yapılan bu çalışmaların kalitesiz olduğuna dair bir kanıt yoktur. Hatta bugün bile çok acil yapılması gereken işler için “Alaşehir Timar” tabiri kullanılmaktadır.

Alaşehir’de ne var?

Alaşehir Surları, Philadelphia Kilisesi, Şeyh Sinan Türbesi, Yıldırım Beyazıt Camii, Kurşunlu Han ve Sarıkız Kaplıcaları Alaşehir’de mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Alaşehir’e gelen turistleri karşılayan surlar ilçeyi ziyaret eden tüm gezginlerin dikkatini çekmektedir.

Alaşehir Savaşı nerede yapıldı?

Çatışma, Aydın ilinin Kuyucak ilçesine bağlı bugünkü Yamalak kasabası yakınlarında meydana geldi.

Alaşehir’in neyi meşhur?

Türkiye’nin batısındaki Ege Bölgesi’nde, Manisa iline bağlı Alaşehir ilçesi, tarihi Filadelfiya kenti, kaplıcaları, maden suyu, yurt dışına ihraç edilen ve büyük ilgi gören kirazı ve kuru üzümü ve meşhur yemeği olan kapama ile tanınır.

Alaşehir nerenin kazası?

Alaşehir o tarihten bu yana Manisa iline bağlı bir ilçe olarak kalmıştır. Daha önce Alaşehir’e bağlı olan Sarıgöl bucağı 1957 yılında Manisa iline bağlanarak bağımsız ilçe olmuştur. 6360 sayılı kanuna göre; ilçemizde bulunan 66 köy ve 6 beldenin tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülmüştür.

Alaşehir Kongresi nerede yapıldı?

16-25 Ağustos 1919 tarihleri ​​arasında gerçekleşen kongre, Manisa bölgesinde düzenlenen tek kongre olmasıyla da dikkat çekmektedir. Aldığı kararlar ve katılımcılarıyla hem sonraki kongreleri hem de ülkedeki gelişmeleri etkilemiştir.

Kaynak: ercak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir