1 kg kuru incire ne kadar şeker konur?
1 kilo incirde ne kadar şeker var? 1 kilo olgun incirle reçel yapmak için 3 su bardağı toz şeker eklemek yeterlidir.
İncir kurusu reçeli nasıl yapılır?
Kuru incir reçeli tarifi için malzemeler: 4 litre su, 4 kg kuru incir, yaklaşık 3 kg şeker. Öncelikle su ve şekeri yaklaşık 5 dakika kaynatın. Daha sonra incirler içine atılır. Ara sıra karıştırarak 1,30 dakika pişirin.
İncir reçeli nasıl yapılır ve kaç dakika kaynatılır?
İncirler bir gece önceden iyice yıkanır ve bir tencereye konur. Üzerlerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah, kısmen erimiş şekerle incirler ocağa konulup kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra şurubun kıvamı sık sık kontrol edilir ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.
Kuru incir reçeli yaparken incir yıkanır mı?
İncir reçeli seviyorsanız ve hemen yapabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. İyi bir incir reçeli yapmak için kuru incirleri bir gece yıkayın ve bir tencereye koyun. Gerektiği kadar toz şeker ekleyin ve sabaha kadar bekletin. Bu şekilde incirin kendi suyunu bırakmasını sağlarsınız ve daha iyi bir lezzet elde edersiniz.
Reçel yaparken 1 kg incire ne kadar şeker konulur?
Genellikle meyvenin türüne bağlı olarak 1 kg meyveye 1,5-2 kg şeker ve 2-3 bardak su eklenir. Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirirken limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır. Limon tuzu veya limon suyu eklendikten sonra reçel en fazla iki dakika kaynatılmalıdır.
İncir receline su katılır mı?
Üzerine şeker dökülür. İncirler çok fazla su bırakan meyveler olmadıklarından, şekerin eriyip incire geçmesi için su ilave edilir.
İncir reçeline limon ne zaman konur?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel kaynadıktan sonra ve rendelemeye 2 dakika kala eklenir, 2 dakika daha kaynatılır ve sonra rendelenir.
İncir reçeli şekerlenirse ne yapılır?
Evde yaptığınız reçel şekerli hale gelirse, biraz su ekleyerek tekrar kaynatın. Reçel normal haline dönecek ancak rengi biraz koyulaşacaktır. Şeker miktarı fazlaysa, bir kilo reçele bir çay bardağı su ve 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip birkaç dakika kaynatın.
İncir reçeline ceviz ne zaman konur?
Uygun bir tencerede su, şeker ve limon tuzu karıştırılarak şerbet orta ateşte 15 dakika pişirilir. İçine doğranmış incir ve limon suyu eklenir. Kıvam alana kadar şerbetle birlikte 15 dakika pişirilir. İri kıyılmış cevizler eklenir ve ocak kapatılır.
İncir Reçeli kıvamı nasıl olmalı?
Reçeli sürekli kontrol ederek kıvamını korumak gerekir. Kıvamı damla testi yaparak kolayca kontrol edilebilir. Reçelden birkaç damla alın ve soğuk bir tabağa koyun. Damlalar hemen yayılmadan yerinde kalıyorsa reçeliniz hazırdır.
İncir Reçeli yapılırken kabukları soyulur mu?
İncir reçelinizi soymadan veya soyularak hazırlayabilirsiniz. Her haliyle lezzetli olan bu reçel özellikle kızarmış ekmekle çok güzel oluyor.
İncir Reçeli blenderdan geçirilir mi?
Reçel kaynamaya başlayınca blender’a koyup 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Reçel kolayca akmıyorsa limon suyu ekleyin. Reçeli limon suyuyla 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin. Sıcakken kavanoza dökün ve soğuyunca ağzını kapatın.
Ev yapımı incir reçeli bozulmaması için ne yapmak gerekir?
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın, ters çevirin ve bir süre dinlendirin. Reçellerinizi serin, kuru bir yerde veya orta sıcaklıktaki buzdolabında saklayın. Oda sıcaklığında, kuru, serin bir ortamda ve doğrudan güneş ışığından uzakta saklamanızı öneririz.
Kuru incir kararmaması için ne yapmalı?
Öncelikle kuru incirlerin nem oranı %26’nın altında olmalıdır. Üretici ve tüketici koşullarında nem oranını ölçmek mümkün olmadığından iyi kurutulmuş incirler tercih edilmelidir. Düşük nem oranı mikrobiyal gelişimi durdurur ve ayrıca incirlerin kararmasını ve şekerlenmesini önler.
1 kilo kuru incire ne kadar su konur?
Malzemeler: 1 kg kuru incir, 5 su bardağı içme suyu, 3 su bardağı pancar şekeri, 1 adet tarçın çubuğu, 5-6 adet kuru karanfil, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri ceviz.
1 kg incire ne kadar su konur?
🥔Malzemeler; 1 kilo incir (çok yumuşak olmasın yoksa dağılır) 3,5 su bardağı toz şeker (200 ml’lik kavanozda) Yarım su bardağı su.
İncir reçeline limon ne zaman konur?
Reçelin kristalleşmesini önlemek için limon suyu veya limon tuzu kullanılır. Bu reçel kaynadıktan sonra ve rendelemeye 2 dakika kala eklenir, 2 dakika daha kaynatılır ve sonra rendelenir.
Kuru incir tatlısı nasıl yapılır?
Öncelikle incirleri kaynar suda bekletip yumuşayana kadar 15 dakika bekleyelim. Saplarını bıçakla kesip içlerini cevizle dolduralım. Şekeri ve sütü veya suyu ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra üzerine eritilmiş tereyağını döküp kaymakla servis edelim.
Şeker koymadan incir reçeli yapılır mı?
Şekersiz incir reçeli nasıl yapılır? Diyabetik reçel yapmayı düşündüğünüzde aklınıza gelen şekersiz incir reçeli yapmak için öncelikle incirlerin sap kısımlarını kesip 10 dakika suda bekletmeniz gerekir. Daha sonra incirleri tencereye ekleyebilirsiniz. Üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyerek orta ateşte pişirebilirsiniz.
Kaynak: hisi.com.tr