İçeriğe geç

Alıntı Yapmak Ne Anlama Gelir

Alıntı yapmak ne demek?

Alıntı, sözlü veya yazılı olarak iletilen mesajı desteklemek veya güçlendirmek için başkaları tarafından kullanılan kelimelerin kullanımıdır. En sık karşılaştığımız alıntı akademik makalelerdedir; seminerler ve konferanslar gibi sunumlarda da kullanılabilir.

Alıntı yapma ne demek örnek?

Alıntı sözcüğü, başka bir yazar veya şair tarafından sözlü ve yazılı anlatımda olduğu gibi kullanılan ve metinde tırnak işareti veya parantez (köşeli parantez) içinde sunulan bir sözcük, ifade veya paragraf olarak ifade edilebilir. SOYADI Adı, kitabın adı, yayıncısı, yayın yılı.

Alıntı yapma anlatım nedir?

Başkalarının düşüncelerini doğru bir şekilde dahil etme isteğidir. Farklı çalışmalara atıfta bulunma ve kullanma yöntemidir. Alınan fikri doğrudan alıntılandığı gibi, hiçbir şekilde değiştirmeden yazma eylemidir.

Alıntı yapma ne demek paragraf?

Okunan kaynaklardan gelen bilgilerin, ana fikri değiştirmeden yazarın kendi diline ve ifadesine aktarılmasıdır. Tırnak işaretleri veya sıkıştırılmış paragraflar kullanılmaz. Bu tür alıntılar metin, kelimeler, noktalama işaretleri, paragraflar vb. içerir. Metnin olduğu gibi ana kaynağa aktarılmasıdır.

Alıntı yapma nasıl olur?

Alıntılama ve Kaynak Gösterme ✓ Alıntılama, kaynaktan nasıl alındığına bağlı olarak iki şekilde yapılabilir: 1) Doğrudan alıntı: Bu, bir yazarın ifadesini hiçbir değişiklik yapmadan aktarmaktır. 2) Dolaylı alıntı: Bu, bir yazarın düşüncelerini özetlemek ve bunları farklı bir şekilde, kendi ifadelerimizle ifade etmektir.

Alıntı diğer adı nedir?

Alıntı: Alıntı yapılan kaynağın ilgili kısmı, nokta ve virgüle dokunulmadan olduğu gibi alınırsa, alıntı yapılan kısım çift tırnak içine alınır ve sonuna 1 numaralı dipnot belirtilerek kaynak gösterilir.

Alıntı yapılan cümleler nasıl yazılır?

Anlatısal Alıntılarda: Anlatısal alıntılarda, yazarın adı cümlenin bir parçası olarak metne eklenir ve yıl parantez içinde verilir. Yazarın soyadı metinde görünür ve yazarın adından sonra parantez içinde tarih eklenir. Yazarın adı cümlede mantıklı olan herhangi bir yere eklenebilir.

Alıntı yaparak ne demek?

Alıntının amacı alıntılanan yazarın metnini yeniden üretmek değil, alıntı yapan yazarın kendi görüşünü desteklemek veya kendi iddiasını kanıtlamaktır. Alıntı yapmak için alıntı yapılmaz. Alıntılar hiçbir zaman bir kitap veya makale yazmak için kullanılmaz.

Alıntı cümlelerde ne kullanılır?

Kısa alıntılar tırnak işareti içine alınır ve üç/dört satırdan (veya 40 kelimeden) uzun alıntılar ayrı bir paragrafta girintili olarak gösterilir. Doğrudan alıntı hazırlarken dikkate alınması gereken en önemli nokta, doğrudan alıntının gerçekten gerekli olup olmadığıdır.

Alıntı yapma ve tanık gösterme aynı mı?

Alıntılama: Bir metnin bir bölümünü veya bir kısmını benimsemek alıntı olarak ifade edilebilir. Tanıklık: Bir kişi veya yazarın düşüncelerine katılan bir kimseyi tanık olarak öne sürmek.

İzinsiz alıntı yapmak ne demek?

İntihal, bir başkasının fikrini, buluşunu, araştırma sonuçlarını veya araştırma ürünlerini ya da bir kitabın tamamını veya bir kısmını kaynak göstermeden ve yazarın kendi ürünü gibi göstererek gönüllü olarak kopyalamak veya tercüme etmektir.

Alıntı nasıl gösterilir örnek?

Doğrudan alıntı yapılması durumunda; Alıntı metni yazıldıktan sonra parantez içinde yazarın soyadı, yayın tarihi ve sayfa numarası yazılır ve virgülle ayrılır. Tek sayfadan oluşuyorsa “s.”, birden fazla sayfadan oluşuyorsa “ss.” yazılır.

Alıntı yaparken hangi noktalama işareti kullanılır?

Tırnak işareti (” “) bir noktalama işaretidir. Hem kelimelerin hem de kelime gruplarının (çiftler halinde) başında ve sonunda kullanılır. Bir cümlede tırnak işareti içinde tekrar tırnak işareti içinde gösterilmesi gereken kelimeler tek tırnak işareti içine yerleştirilir.

Alıntı yazar ne demek?

Alıntı, kendi metninizde başka kaynaklardan kelimeler veya metin kullanmaktır. Bu süreç, başka bir yazarın düşüncelerini veya ifadelerini iletirken kaynağına saygı göstermekle ilgilidir.

Alıntılama ne demektir?

Alıntılama veya parafrazlama, başka bir kaynaktan edindiğiniz bilgileri kendi bilginizi kullanarak tekrarlamak anlamına gelir. Bu alıntıda bilgiyi edindiğiniz kaynağı da belirtmeniz önemlidir.

Alıntı yaparak ne demek?

Alıntının amacı alıntılanan yazarın metnini yeniden üretmek değil, alıntı yapan yazarın kendi görüşünü desteklemek veya kendi iddiasını kanıtlamaktır. Alıntı yapmak için alıntı yapılmaz. Alıntılar hiçbir zaman bir kitap veya makale yazmak için kullanılmaz.

İnternet sitesinden alıntı nasıl yapılır?

APA formatına göre, web sayfalarına ilişkin atıflar parantez içinde şu şekilde gösterilmelidir: (yıl, ay, gün). Web sayfasında tek bir yazar belirtiliyorsa, yazarın adı önce listelenmelidir. Çevrimiçi kaynak bir grup veya kuruluş tarafından yazılmışsa, yazar olarak grubun veya kuruluşun adını kullanmalısınız.

Alıntı yapmak intihale girer mi?

Alıntı yapmak intihal midir? Alıntı yapmak intihal değildir. Ancak alıntı yapmak yerine, kullandığınız kaynağı analiz edip kendi cümlelerinize dönüştürebilirsiniz. Bu, intihal oranını etkilemeyecek ve yorumunuzu ifade etmenize olanak tanıyacaktır.

Alıntı yapma ve tanık gösterme farkı nedir?

Tanıklık ve alıntı arasındaki fark nedir? Alıntılama; bir metnin bir bölümünü veya bir kısmını almaktan oluşur. Tanık sunmama; bir kişinin veya yazarın düşüncelerine katılan bir kişiyi tanık olarak sunmakla ilgilidir. Bu nedenle, bunlar iki ayrı kavramdır.

Kaynak: yenigrupinsaat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir